Hugh Faringdon School, Reading

This project posed a particular logistical challenge, almost doubling the size of an existing 1960’s High School.

The initial works package allowed for the ground to be cleared and provided for the relocation of an existing sub-station, including the re-routing of underground heating mains.

The main works package involved the Mechanical, Electrical and Public Health Design.
The scheme included a new plant room in the extension and the transfer of heating circuits from the existing plant room, which was then converted into much needed office space.

As the development entered its final stages, ECS designed temporary accommodation blocks comprising of twenty classroom units for two months, thus enabling the final breakthrough and conjoining of the two buildings.

The new extension was occupied immediately on completion, with the existing building handed over according to the phased schedule.